学会案内 ENGLISH of 国際ボランティア学会

"The International Society of Volunteer Studies in Japan"

“The International Society of Volunteer Studies in Japan” was established in 1999 to provide a communicating network among researchers and field workers who are related to volunteer works.

Our Goal

After the Great Hanshin Awaji Earthquake in 1995, Japanese citizens have widened their interests and understandings for volunteer works. This led to the recognition that volunteer works benefit both earth and human beings through global context. Nowadays government, public administration, and companies are showing interests in volunteering, and there are high expectations for academic society to participate as well. The research for volunteer related studies is advancing vastly, which need to be linked to each other.

Members

Researchers (universities, research institutes), field volunteers (NGO/NPO, individuals), students, foundations, etc.

Activities

*Annual conference
*Publishing the journal
*“Sumiya Mikio” Award for a researcher and a field worker